Help/Support
Like
Contact

Ταξίδι στο Αmsterdam



Ταξίδι στο Αmsterdam

Αν και από τις µικρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, το Άµστερνταµ αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους πλέον δημοφιλείς και κατ’ επέκταση αγαπηµένους προορισµούς.

Από το πρώτο λεπτό στην Ολλανδική πρωτεύουσα o επισκέπτης βρίσκεται μέρος ενός υπέροχου σκηνικού µε τα εκατοντάδες κανάλια που διατρέχουν την πόλη να κλέβουν την παράσταση.

Με αφετηρία τη µεγάλη πλατεία Dam, περιπλανηθείτε στα στενά της περιοχής γύρω από αυτή.  Θαυµάστε την τέχνη του Βαν Γκογκ στο οµώνυµο Μουσείο καθώς και εξίσου µοναδικά έργα και πολύτιμες συλλογές τέχνης στο λιγότερο διάσημο Rijkmuseum (Ρέμπραντ, κ.α.).  Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το σπίτι της Άννας Φρανκ.

Το Άμστερνταμ βρίσκεται στην κορυφή όσον αφορά στη λίστα των φιλικών πόλεων προς το ποδήλατο.  Σχεδόν το 40% του συνόλου των μετακινήσεων που λαμβάνουν χώρα στην πόλη, γίνεται με ποδήλατο. Δημόσια ποδήλατα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για τη δημιουργία ενός τεράστιου πάρκινγκ για ποδήλατα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ουσιαστικά εξαλείφοντας κάθε ανάγκη για τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα λοιπόν να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να περιηγηθείτε σε περιοχές όπως η παλιά εργατική συνοικία Jordaan µε τα καλλιτεχνικά στέκια, η γειτονιά των Εννέα Δρόµων µε τα παλαιοπωλεία ή στο νότιο Άµστερνταµ η περιοχή γύρω από τη φηµισµένη πλατεία Leidsplein.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι στο Άµστερνταµ, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, μπορεί κανείς να βρει αξιοθέατα που ταιριάζουν δεόντως και στο προφίλ ενός οικογενειακού ταξιδιού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μουσείο Van Gogh, το οποίο προσφέρει δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά, όπως παιδικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής και κυνήγι θησαυρού.  Επίσης η πόλη προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων εξωτερικού χώρου, που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τα παιδιά σας.   Για παράδειγμα το Vondelpark με τις ποικίλες παιδικές χαρές και τα περιπατητικά μονοπάτια και ο ζωολογικός κήπος Artis, ο οποίος φιλοξενεί πάνω από 900 είδη ζώων.







Order Info

καινούργιο

Delivery Info

1-2 ημέρες. Κόστος αποστολής 3,00 €